Gastronomisk bokcirkel

27 mars 2019 19:00 - 22:00

Denna bokcirkel ägnar sig helt åt att diskutera gastronomisk litteratur i olika former. Jag som leder cirkeln är docent och mathistoriker Richard Tellström och hedersledamot i nationen.

Till denna bokträff läser vi en filosofisk kokbok, Lotta Lundgrens ”Tio lektioner i matlagning”. Boken handlar om hur man ska förhålla sig matlagning och ätande men förstås också mat, kokkonsten och känslorna inför den. Lotta Lundgren står bakom TV-serier som ”Landet Brunsås, ”Historieätarna” och förstås sin egen blogg ”Om jag var din hemmafru”.

Sista anmälningsdag 10 mars. Anmäl dig till 1q@v-dala.se.
Cirkeln samlar max 12 deltagare.
Nationskort behövs.

Kostnad och bok – Cirkeln i sig är gratis och man skaffar själv den bok vi läser. Den finner man enklast på boksajter, bibliotek eller på hemsidan www.antikvariat.net .

Så här går det till – Läs hela boken till träffen. Anteckna sådant du vill diskutera så går vi laget runt och samtalar om vad det här för en slags bok, vilken tidsanda det är och annat mat- och dryckesintressant med den. Du väljer själv vad just du vill ta upp!

Välkomna att läsa och reflektera om gastronomins texter!

Bokcirkeln har tidigare diskuterat ”Smakens fysiologi” av Brillat-Savarin (1825), ”Varning för mat” av Jenny Jewert (2018) och ”Bock i örtagård” av Fritiof Nilsson Piraten (1933).