BerglundLundberg – Folkmusikkonsert

27 april 2017 17.45 - 23:30

Skvalborg, kvalborg och valborg är Uppsalas högtider, i år kommer dessa dagar invigas med musikfesti-valborg I form av EPTU, Ett Par Trappor Upp, som är tillbaka i V-Dala nations vita borg🏛

Denna gång bjuder de härliga värmlänningarna Mats Berglund och Fredrik Lundberg oss på låtar med kôrt etta, från gränsen mellan Sverige och Norge🇸🇪🇳🇴Mer info om dessa spelmän finns längre ner!

De kör 3 (TRE) myggor i en smäll då de kommer lära ut dans, hålla konsert OCH spela till dans!
Det blir alltså en Tre-vlig kväll Ett Par Trappor Upp på V-Dala nation🕯.
När dansgolvet öppnar kommer värdarna V-Dala spelmanslag inta scenen med sitt härliga sväng som traditionen bjuder, BerglundLundberg kommer också förgylla salen med dansspel, sen blir det spellista!🎶🎈

🎵17.45-18.45 Dansutlärning: polska med kôrt etta!
🎵19.00-20.00 Konsert!
🎵20.10-23.30 Danskväll!

Inträde 80 kr student, 100 kr icke student💸 musik är en bra investering för själen!

Mats Berglund har i fyrtio år rest land och rike kring och vid sidan av att ha konserter och kurser spelat hela kvällar till dans. Han har i många år haft ett nära samarbete med vårt västra grannlands store hallingmästare Martin Myhr och när Björn Sverre Hol Haugen och Veslemöy Nordset revitaliserade den s k Finnskogspolsen var Mats en av de spelmän som bistod forskningsarbetet med musik från de svensk-norska gränsbygderna.
En av Mats första elever på Musikhögskolan Ingesund var Fredrik Lundberg och det var i de tidiga läroåren som Fredrik tillägnade sig det Jössehärspolskespel som ännu i denna dag klingar i samspelet Berglund-Lundberg. Efter Ingesund blev det vidare studier på Kungliga Musikhögskolan och vägvisare som Ole Hjort och Jonny Soling är stora inspiratörer i Fredriks dalaspel.

 

Läs mer på Facebook