Valborg på V-Dala

Visste du att V-Dala har Sveriges näst största privata bibliotek ?

Visst är det så. Det enda som är större är kungens, men han lånar inte ut sina böcker. Passa på att besöka biblioteket för att läsa dagstidningar, studera eller låna din kurslitteratur!

 
Startsida arrow Uthyrning arrow Festvåningen
Festvåningen Utskrift E-post

Nationens festsal med angränsande lokaler är väl värd ett besök. Välkommen in för att se dig omkring! Lokalerna går att kombinera på en rad olika sätt och vi hjälper gärna till att hitta den bästa lösningen för just ditt arrangemang. Här kan du läsa mer om våra lokaler. Har du frågor, kontakta uthyrningssäljaren.

Stora salen

Tack vare den unika lösningen med fyra stora skjutväggar kan stora salen delas upp i tre lika stora delar. I grundutförandet rymmer salen maximalt 420 personer, men kan med hjälp av väggarna göras fin för fester med allt från 80 till 250 personer.

I mellersta delen av salen finns en fast scen med ridå, och i taket hänger en rigg som förser lokalerna med högklassigt ljud och ljus. I södra ändan av stora salen finns en lång bardisk där alla typer av drycker kan serveras under hela kvällen.

Foajén

Våningsplanet under festsalen rymmer en välkomnande foajé. Här finns den stora garderoben och en trevlig bar som passar utmärkt för såväl fördrink som andra typer av drycker. Foajén har med gott resultat använts som både fördrinkslokal, lounge och som utrymme för eftermiddagsmingel och kaffe. Foajén angränsar i norr till Diösrummet som har samma flexibla användsningsområde som foajén som helhet.

Drinkbaren

Drinkbaren ligger i direkt anslutning till stora salen och står med sin intima inramning i skarp kontrast till stora salens storslagenhet. Alvar Aalto var svag för "Oregon pine", ett exklusivt och mycket vackert träslag, som i drinkbaren kom att användas till en böljande sydvägg. Drinkbaren passar utmärkt för – just det – en drink, eller som mingellokal under det att dans och middag pågår vägg i vägg.

Carl Larssons salong

Carl Larssons salong ligger i anslutning till drinkbaren och rymmer ungefär 40 sittande gäster. Salongen bildar tillsammans med drinkbaren en smakfull inramning för det mindre kalaset, men kan också användas som dansgolv eller kafferum.

 
Bli medlem via Uppsalastudent.com

Här finns vi

 018-133 133

Västmanlands-Dala nation
S:t Larsgatan 13
753 11 Uppsala

Kontakta oss
Öppettider

nationsbibliotek-se.png

Gammal student?

För dig som vill minnas 

Verktyg

  • Swedish
  • English
        Decrease font size Default font size Increase font size

Administration


Glömt ditt lösenord?

www.v-dala.se
V-Dala.se