Valborg på V-Dala

Visste du att V-Dala har Sveriges näst största privata bibliotek ?

Visst är det så. Det enda som är större är kungens, men han lånar inte ut sina böcker. Passa på att besöka biblioteket för att läsa dagstidningar, studera eller låna din kurslitteratur!

 
Startsida arrow Föreningar arrow Snevringarne
Sällskapet Snevringarne Utskrift E-post

Snevringarna är när- eller förutvarande studenter vid Västmanlands-Dala nation med anknytning till Snevringe härad i Västmanland (Snevringelagen § 1).

Med Snevringe härad förstås ~ Hallstahammar, Kolbäck, Strömsholm och Surahammar med omnejd (Förarbeten till Snevringelagen § 1).

Sällskapet Snevringarne inte så mycket skapades, utan uppstod ur ett behov hos folket* under hösten 2007. Länge hade de västmanländska landsmännen tyngts under förtrycket från landet som inte bör nämnas vid namn**, så man gjorde som folket i skogarna vid Ramnäs gjort i urminnes tider - man samlade ett uppbåd och tågade mot det lokala herresätet där man hängde några adelsmän från slottsfönstret. Dessutom passade man på att bilda en förening.

Sällskapet Snevringarne*** finns till för Dig som vill träffa Trevliga Människor och ha det gemytligt. Den första måndagen varje månad samlas vi till Häradsting och beslutar Viktiga Saker. Ämbeten fylls, upptåg planeras och ränker smids. Välkommen!

Kontakta oss här .

   * Den s k Hallstahammartrojkan
  ** dalarna, med litet d
 *** lite olyckligt förkortat "SS"****
**** ändå klart bättre än "kuk" för Kulturklubben

 
Bli medlem via Uppsalastudent.com

Här finns vi

 018-133 133

Västmanlands-Dala nation
S:t Larsgatan 13
753 11 Uppsala

Kontakta oss
Öppettider

nationsbibliotek-se.png

Gammal student?

För dig som vill minnas 

Verktyg

  • Swedish
  • English
        Decrease font size Default font size Increase font size

Administration


Glömt ditt lösenord?

www.v-dala.se
V-Dala.se